Een horeca handelt met etenswaren, het is daarom belangrijk om ze koel te houden met een horeca koeling. Er zijn natuurlijk veel horeca koelingen te koop voor verschillende doeleinden. Daarom is het belangrijk om te weten welke koelingen jij nodig hebt voor jouw horecabedrijf.

Soorten horeca koelingen

Met koelingen worden niet alleen koelkasten bedoeld. Denk hier bijvoorbeeld aan een koeling voor salades, rauw vlees en ijs. Deze koelingen komen ook nog in verschillende soorten maten en transportbare versies. De meest voorkomende horeca koelingen worden hier weergegeven:

  • Koelcellen
  • Koelkasten
  • Vrieskasten
  • Koeltoonbanken
  • Koelwerkbanken
  • Vrieskisten
  • Wandkoeling
  • IJsmachines
  • Koelkisten
  • Koelvitrines

Horeca koelingen voor het opslaan van diverse etenswaren

Voor het opslaan van onvoorbereide etenswaren worden meestal koelcellen, koelkasten, vrieskasten, vrieskisten of koelkisten gebruikt. De grootste van deze horeca koelingen is de koelcel. Deze wordt meestal gebruikt voor het opslaan van grote hoeveelheden etenswaren. Voor etenswaren die in kleinere hoeveelheden en gescheiden moeten worden bewaard wordt er meer gekeken naar de overige horeca koelingen. Etenswaren die vaak gebruikt moeten worden zijn vaak geplaatst in koelkasten. Etenswaren die minder worden gebruikt worden eerder in vrieskasten, vrieskisten of koelkisten bewaard.

Horeca koelingen voor de keuken

De horeca koelingen worden voor de keuken worden verschillende doeleinden gebruikt. Koeltoonbanken zijn meer geschikt voor het tonen van etenswaren aan klanten. Ook is het makkelijk om dit te gebruiken als opslag waar vaak bijgekomen moet worden in een open keuken. Koelwerkbanken hebben dezelfde doeleinde als koeltoonbanken. Het enige verschil is dat deze meer gebruikt kan worden uit het zicht van klanten. Dus ook voor gesloten keukens is dit een nuttig product.

Overige horeca koelingen

Het doel van de overige horeca koelingen kunnen erg veel van elkaar verschillen. Wandkoelingen worden meer gebruikt voor etenswaren die de klanten kunnen pakken. Het is dus optimaal voor zelfservice. Alhoewel de wandkoeling meer voor zelfservice is bedoeld kan je het natuurlijk ook zelf gebruiken. Vanwege de doorzichtige deuren is het makkelijk te zien waar bepaalde etenswaren liggen. Het vermindert dus de tijd tussen het zoeken en bereiden van etenswaren. IJsmachines zijn meer bedoeld voor ijssalons, maar kunnen ook geplaatst worden in cafetaria’s, buffetten en restaurants.

Het vinden van een horeca koeling voor jouw bedrijf

Welke horeca koeling jij nodig hebt ligt natuurlijk aan de soort horeca die jij hebt. Niet alleen dit, maar ook natuurlijk aan de manier waarop jij de klanten in dienst bent. Een horecaonderneming als een buffet waar zelfservice vaak van toepassing is kan er beter gebruikt worden van doorzichtige koelingen als koeltoonbanken, wandkoelingen en koelvitrines. Deze zijn ook meestal handig bij horecaondernemingen met open keukens. Bij gesloten keukens zijn de andere koeling opties beter van toepassing.

Op zoek naar geschikte horeca koeling oplossingen? Kijk dan eens op Horecatraders.com.