Heb jij binnenkort een housewarming, verjaardag of wil je iemand gewoon een leuk cadeautje geven? Dan kan het best lastig zijn om te bedenken wat dat cadeautje moet zijn. Weer een fles wijn, een boekenbon of een bos bloemen is ook zo saai. Heb je weleens gedacht aan het geven van een kaaspakket? In dit artikel geef ik je drie redenen waarom een kaaspakket altijd in de smaak valt.

Iedereen houdt van kaas, toch?

Nederlanders staan erom bekend fan te zijn van kaas, we worden dan ook wel eens kaaskoppen genoemd. De kans is dan ook groot dat degene aan wie jij het cadeautje geeft ook van kaas houdt. Hierdoor weet je vrijwel zeker dat je cadeau in de smaak valt bij diegene, zeker als je zijn of haar favoriete kaas cadeau geeft. Weet je echter zeker dat diegene niet van kaas houdt, dan is een kaaspakket misschien niet het beste cadeau. In dit geval kun je misschien beter voor een andere lekkernij gaan. 

Je kunt hem zelf samenstellen naar smaak

De één houdt van jonge kaas, terwijl het voor de ander niet oud genoeg kan. Smaken verschillen, zeggen we altijd. Een kaaspakket kun je dan vaak ook zelf samenstellen. Hierdoor kun je precies de kaassoorten cadeau geven die de ontvanger lekker vindt. Weet je bijvoorbeeld dat diegene absoluut niet van schimmelkazen houdt, dan is het beter om dat soort kazen achterwege te laten. Denk naast kaas ook aan producten waarmee je het pakket kunt opvullen, zoals een fles wijn of de lievelings biertjes van de ontvanger. Zo past bijvoorbeeld sauvignon blanc bij zowel een heleboel harde kazen als een zachtere kaas. Ook dips, zoals mosterd of vijgendip kunnen het pakket een stuk leuker en persoonlijker maken. 

Het is een uniek cadeau

De laatste reden om voor een kaaspakket te kiezen is omdat het gewoonweg een uniek cadeau is. Het is veel leuker dan die standaard bos bloemen of fles wijn die je normaal mee neemt. Daarnaast heeft de persoon in kwestie er ook daadwerkelijk wat aan, wat het weer een beter cadeau maakt dan een kaarsenhoudertje of een ander accessoire voor in het interieur. Die dingen zijn in veel gevallen toch niet helemaal naar smaak en verdwijnen al gauw in de kast, op zolder of, nog erger, worden naar de kringloop gebracht. Met een kaaspakket weet je zeker dat de ontvanger er in ieder geval één leuke avond van heeft, of dat nu met of zonder jou is.