Amandelen hebben een zeer subtiele smaak en zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels en gezonde vetten. Ze zijn ook veelzijdig en kunnen worden gebruikt in zowel zoete als hartige gerechten. Amandelen zie je dan ook vaak terug in desserts zoals amandelspijs of ze kunnen worden geroosterd en toegevoegd aan salades, soepen en roerbakgerechten. Hier is een verzameling van amandel recepten die je zullen helpen ontdekken op nieuwe manieren van deze noot gebruik te maken. 

Gezonde amandel recepten

Heb jij al eens zelf amandelmelk gemaakt? Je kunt thuis amandelmelk met slechts een handvol amandelen. Het is het perfecte plantaardige alternatief voor zuivel melk, en je kunt de smaak aanpassen zoals je zelf wilt. Je kunt daarnaast ook thuis je eigen amandelboter maken met slechts een handvol amandelen. Het is het perfecte plantaardige alternatief voor pindakaas, en ook hierbij kun je de smaak naar eigen inzicht aanpassen. Amandelmeel kan worden gebruikt als vervanging voor gewone bloem in verschillende recepten, zoals gebakken goederen en hartige gerechten. Het is rijk aan eiwitten en vezels en bevat geen gluten. Zo zie je maar dat amandelen een gezonde vervanger is voor veel basisingrediënten! 

Amandel ontbijt recepten

Wat betreft ontbijt recepten, beginnen we met amandel havermout. Havermout is een geweldige bron van vezels en eiwitten en is een perfecte ontbijtoptie. Amandel havermout is een uitstekende keuze omdat het een rijke en romige smaak heeft terwijl het ook veel vezels en weinig calorieën bevat. En wat dacht je van amandel pannenkoeken? Deze pannenkoeken zijn een uitstekende manier om de dag te beginnen. Ze zitten boordevol eiwitten en zijn ook rijk aan vezels dankzij het amandelmeel dat als hoofdingrediënt wordt gebruikt. Als je liever met yoghurt ontbijt, kun je ook gaan voor amandelyoghurt. Yoghurt is een geweldige bron van eiwitten, calcium en probiotica. Het is ook zeer veelzijdig en kan worden gebruikt in een breed scala van gerechten. Amandelmelk yoghurt is een goede keuze voor gezondheidsbewuste personen omdat het geen toegevoegde suiker heeft en gezonde vetten bevat.

Amandel dessert recepten

Van ontbijt springen we naar dessert, want hierin doen amandelen het ook heel goed. Amandelkoekjes bijvoorbeeld zijn een perfect dessert dat eenvoudig en gemakkelijk te maken is. Je kunt een grote verscheidenheid aan toppings toevoegen om ze nog lekkerder te maken.  Een andere klassieker zijn de amandelcroissants, een geweldig Frans dessert om thuis te proberen. Je kunt hierbij amandelmeel of gemalen amandelen gebruiken als hoofdingrediënt. Als je wel op de lijn wilt blijven letten, kun je kiezen voor  Amandelmelk pudding. Dit is een geweldige dessert optie voor mensen op dieet. Je kunt hierbij ook verschillende toppings toevoegen om het nog lekkerder te maken. Voor de mensen die niet  op dieet zijn hebben we amandelkoekjes met room. Dit is een heerlijk dessert recept gemaakt van amandelkoekjes, amandelboter en room. Het is snel en gemakkelijk te maken en kan worden gegeten als een snack of dessert.

Ga aan de slag 

Deze amandel recepten zijn perfect voor elke gelegenheid en zitten boordevol voedingsstoffen, vezels en eiwitten. Ze zijn ook erg gezond en gemakkelijk thuis te maken. Amandelen zijn een superfood en zouden deel moeten uitmaken van ieders dieet. Met deze recepten ontdek je nieuwe manieren om deze noten te gebruiken en maak je van iedereen een amandel liefhebber.