In iedere keuken kom je ze tegen, en niet zelden in steeds grotere hoeveelheden: apparaten. Sommige exemplaren lijken er voor de sier te staan, en worden niet of nauwelijks gebruikt, terwijl andere juist bijna continue in bedrijf zijn. Welke apparaten zijn onmisbaar in jouw keuken?

Geen dag zonder koffie

Drink je graag koffie, dan is er vast en zeker één apparaat waar je echt niet zonder wilt: je koffiemachine. Misschien heb je wel een heel simpele staan, een Senseo bijvoorbeeld, waar je ieder moment van de dag binnen een minuut of twee een vers kopje koffie uit tevoorschijn kunt toveren. Of een Dolce Gusto, bekend om zijn speelse ontwerp en vele mogelijkheden qua koffie met bijzondere smaakjes. Of ben je iemand van de losse koffiebonen, en heb je een behoorlijk grote, geavanceerde machine in je keuken staan?

Hoe dan ook, drink je graag koffie dan zal je dit apparaat niet snel uit je keuken halen. Je kunt niet zonder!

De keukenmachine

Toegegeven: in heel veel huishoudens staat hij er vooral voor de sier. Ooit gekocht omdat hij zo handig leek, maar uiteindelijk maar één of twee keer gebruikt. Maar gebruik je je keukenmachine juist graag en vaak, dan wil je echt niet meer zonder. Hij maakt je dagelijks leven een stuk makkelijker, hakt, snijdt en pureert alles wat je maar wilt. Het schoonmaken na afloop vindt niet iedereen even leuk, maar nu steeds meer onderdelen gewoon in de vaatwasser kunnen heb je daar ook steeds minder omkijken naar.

Brood moet geroosterd kunnen worden

Wij Nederlanders zijn best gewend aan ‘gewoon’ brood, zonder gedoe, maar een lekker geroosterd boterhammetje op zijn tijd kunnen ze ook best waarderen. Net als een lekkere tosti. Een broodrooster en/of tosti-ijzer kom je dan ook in veel keukens tegen.

Hoe kook je je water?

Vroeger kwam je op vrijwel ieder gasstel een fluitketel tegen, maar deze tijden liggen inmiddels ver achter ons. Inmiddels gebruiken we liever een waterkoker, dat gaat veel sneller en gemakkelijker. Drink je graag thee dan heb je er vast en zeker eentje staan, maar ook wanneer je bijvoorbeeld snel kokend water nodig hebt om de pasta te bereiden is het een uitkomst.

De blender: voor babyvoeding en smoothies

Heb je een baby in huis? Of bereid je graag een gezonde smoothie? Dan is de kans groot dat op jouw aanrechtblad een blender te vinden is. Neemt weinig ruimte in beslag, maar is oh zo gemakkelijk om bij de hand te hebben. Gooi er fruit, groente of een complete warme maaltijd in, en binnen een handomdraai is de boel gepureerd.