Als jij de eindejaarsgeschenken mag uitkiezen dit jaar, dan kun je vast wel wat kerstpakket ideeen gebruiken. Het ideale kerstpakket spreekt waardering uit, het past binnen je budget en je medewerkers beginnen weer vol motivatie aan het nieuwe jaar. Je wilt de feestdagen perfect maken voor ze, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. De onderstaande kerstpakket ideeën komen je dan vast goed van pas.

 

1.   Kerstpakket ideeen in je huisstijl

Het is altijd een goed idee om je kerstpakket zo uit te voeren dat deze duidelijk afkomstig is van het bedrijf. Dat zorgt niet alleen voor een gevoel van herkenning bij ontvangst, maar ook van trots om voor jullie bedrijf te werken en saamhorigheid. Elke ontvanger werkt voor hetzelfde bedrijf en daarom is het altijd goed om kerstpakket ideeen te zoeken die overeenkomen met je huisstijl. Dat doe je door de belangrijkste kleur van je huisstijl te gebruiken, want iedereen herkent deze direct. Uiteraard laat je het logo van het bedrijf ook op de verpakking drukken.

2.   Een relevant product

Als je kerstpakket ideeen op wilt doen, dan kun je je ook richten op wat jullie doen. Ook daarmee refereer je naar het bedrijf en dus een kenmerk dat iedereen deelt. Stel, jullie zijn een leverancier van groene energie, dan kun je kiezen voor een apparaat dat werkt op zonne-energie of een kleine windturbine voor het opladen van je telefoon, je accu of je powerbank.

3.   Refereer naar een prestatie

Wil je niet alleen waardering uitspreken, maar wil je ook duidelijk laten zien waarvoor je waardering hebt, dan kun je kerstpakket ideeen opdoen door na te denken over een grote prestatie die jullie samen hebben geleverd. Denk aan het afgelopen jaar en wat jullie toen hebben bereikt. Kies vervolgens een kerstpakket met een thema dat daarnaar verwijst. Heeft iedereen je personeel inzet getoond zodat jullie je eerste winkelpand konden openen over de grens in België? Kies dan een kerstpakket met een Belgisch thema en iedereen begrijpt wat je daarmee bedoelt.

4.   Een eigen keuze concept

Heb je geen kerstpakket ideeen en wil je iedereen graag iets geven wat ze echt willen hebben? Geef je personeel dan een puntenkaart die ze kunnen besteden op een website. Deze optie wordt door veel webwinkels aangeboden. Jij bepaalt dan uit welke producten ze kunnen kiezen en hoeveel punten je op de kaarten wil zetten. De pagina wordt uitgevoerd in je huisstijl en met je bedrijfslogo. Door ook hier relevante producten of een bepaald thema te gebruiken, creëer je toch dat gevoel van waardering en saamhorigheid.

5.   Verschillende kerstpakketten

De laatste van deze kerstpakket ideeen is een goede keuze als je je personeel in groepen kunt delen. Je kunt dan bijvoorbeeld verschillende pakketten voor mannen en vrouwen uitkiezen, of een kerstpakket met artikel voor je klanten, voor je stagiaires en voor je vaste medewerkers. Sommige webwinkels geven je de mogelijkheid je bestelling op die manier te splitsen, zodat je beter kunt inspringen op de verwachtingen van de ontvangers.