Wijn is een van de meest geliefde dranken ter wereld. Het wordt al eeuwenlang geproduceerd en gedronken in verschillende delen van de wereld. Maar wat zijn nu eigenlijk de populairste wijnen ter wereld? In deze blog gaan we dieper in op deze vraag en ontdekken we welke wijnen het meest geliefd zijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld.

De Franse wijnen

Als we het hebben over de populairste wijnen ter wereld, kunnen we niet om de Franse wijnen heen. Frankrijk is al eeuwenlang een van de grootste en meest invloedrijke wijnproducenten ter wereld. Met beroemde wijnregio's zoals Bordeaux, Bourgogne en Champagne, is het geen verrassing dat Franse wijnen zo geliefd zijn. De Franse wijnen staan bekend om hun kwaliteit, elegantie en diversiteit. Van de krachtige rode wijnen uit Bordeaux tot de verfijnde champagnes uit de Champagne streek, er is voor ieder wat wils.

De Italiaanse wijnen

Ook de Italiaanse wijnen behoren tot de populairste wijnen ter wereld. Italië is een van de grootste wijnproducenten ter wereld en staat bekend om zijn vele inheemse druivensoorten en diverse wijnregio's. Een van de meest geliefde Italiaanse wijnen is de puglia wijn. Deze wijn komt uit de regio Puglia, gelegen in het zuiden van Italië. De puglia wijn is een rode wijn gemaakt van de Primitivo druif en staat bekend om zijn volle smaak en zachte tannines. Deze wijn is perfect te combineren met verschillende gerechten en is daarom geliefd bij veel wijnliefhebbers.

De Spaanse wijnen

Naast Frankrijk en Italië, behoren ook de Spaanse wijnen tot de populairste wijnen ter wereld. Spanje is een van de grootste wijnproducenten ter wereld en staat bekend om zijn krachtige en volle rode wijnen. Een van de meest geliefde Spaanse wijnen is de Rioja wijn. Deze wijn komt uit de gelijknamige wijnregio in het noorden van Spanje en is gemaakt van de Tempranillo druif. De Rioja wijn staat bekend om zijn complexe smaak en lange rijping op eikenhouten vaten. Deze wijn is perfect te combineren met verschillende vleesgerechten en wordt daarom vaak gekozen door wijnliefhebbers.

Er zijn natuurlijk nog veel meer populaire wijnen ter wereld, zoals de Duitse Riesling, de Argentijnse Malbec en de Chileense Carmenere. Maar wat deze wijnen allemaal gemeen hebben, is dat ze te vinden zijn op on-wine.com. Deze online wijnwinkel biedt een breed assortiment aan wijnen uit verschillende landen en regio's. Zo kun je eenvoudig de perfecte wijn vinden voor elke gelegenheid. Dus of je nu op zoek bent naar een puglia wijn uit Italië of een Rioja wijn uit Spanje, bij on-wine ben je aan het juiste adres.